Mi is itt végeztünk!
Ha nem találja itt a tablóképét, de Önnek rendelkezésére áll, kérem, hogy küldje meg nekünk!
Ha nem találja itt a tablóképét, de Önnek rendelkezésére áll, kérem, hogy küldje meg nekünk!
Hallgatóknak
BÁNKI DONÁT GALÉRIA UNIVERSITAS

BSc képzés

BIZTONSÁGTECHNIKAI MÉRNÖK SZAK

Információ:Gépészeti és Biztonságtudományi Intézet: 666-5314

Végzettségi szint: alapfokozat, BSc

Szakképzettség: had- és biztonságtechnikai mérnök

A képzési idő félévekben: 7 félév

Az alapfokozat megszerzéséhez összegyűjtendő: 210 kreditpont

Részletes képzési program

Szakirányok:

  • Biztonságtechnikai

A BGK-n oktatott polgári szakirány képzési célja olyan biztonságtechnikai mérnökök kibocsátása, akik a mérnökképzés általános céljaival összhangban, természet-tudományos, műszaki, gazdasági, szervezési és jogi ismereteikre támaszkodva képesek:
• vagyon- és személyvédelemmel kapcsolatos műszaki (elektrotechnikai, gépészeti) és szervezési problémák felismerésére és megoldására, a végrehajtás irányítására;
• tűz, valamint ipari baleset során az elsődleges beavatkozási feladatok ellátására; az adatbiztonság, adatvédelem feladatainak megoldására stb.


A karon oktatott szakirány a polgári területeken jelentkező komplex biztonságtechnikai (rendészeti, személy- és vagyonvédelmi, információvédelmi, munka- és tűzvédelmi, környezetvédelmi) feladatok megoldására, szervezésére és irányítására, rendszerszemléletű kezelésére készít fel, és kellő mélységű elméleti ismereteket nyújt ahhoz, hogy a végzettek tanulmányaikat a képzés második ciklusában (MSc) folytathassák.

A szakterület rendkívüli összetettsége az oktatott tárgyak sokszínűségében is tükröződik. A kihívásokat, a változatosságot kedvelő továbbtanulni vágyók számára ajánljuk ezt a perspektivikus szakot. Az oktatást több laboratórium is segíti, köztük a valóban világszínvonalú Biztonságtechnikai Laboratórium. A hallgatók itt megismerkedhetnek a biometrikus eszközök széles spektrumával: az ujjnyomat-, a kézgeometria-, és az íriszazonosítóval, a háromdimenziós arcfelismerő rendszerrel; a gépjárművédelem területén a műholdas (GPS és GSM alapú) programozható riasztókkal, illetve a digitális képtechnikán belül az IP-kamerákkal és rekorderekkel.

A hallgatóknak szabad konzultáció keretében lehetősége nyílik ismereteik bővítésére, a legújabb, oktatásba még nem bevitt technikák, eszközök megismerésére, illetve az elméleti tudás gyakorlatba történő átültetésére - a biztonságtechnika vezető cégeinél töltve szakmai gyakorlataikat, illetve a kooperatív képzési idejüket.

Nyelvi követelmény:Az alapfokozat megszerzéséhez államilag elismert legalább középfokú C típusú, illetve azzal egyenértékű nyelvvizsga szükséges.

Copyright - Adatvédelmi nyilatkozat - Felhasználás feltételei
Site verzió: v1.9.6 - Az oldal módosításának ideje: 2016.03.06 21:21:26.
Az oldalakkal kapcsolatos megjegyzéseit, javaslatait, problémáit kérjük itt jelezze! Köszönjük!