Mi is itt végeztünk!
Ha nem találja itt a tablóképét, de Önnek rendelkezésére áll, kérem, hogy küldje meg nekünk!
Ha nem találja itt a tablóképét, de Önnek rendelkezésére áll, kérem, hogy küldje meg nekünk!
Hallgatóknak
BÁNKI DONÁT GALÉRIA UNIVERSITAS

Térkép

Hol vagyunk? - Hogyan jut ide?

Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kara Budapest központjában, a Blaha Lujza tér, a Rákóczi út, a Csokonai utca és a Népszínház utca által határolt épülettömbben helyezkedik el. Az alábbi térképrészleten megtalálható a Kar épületegyüttese, valamint a vendégek számára parkoláshoz javasolt Köztársaság tér. Követheto a Nagykörúton és a Rákóczi úton érkezo autósok útja a gépkocsikat fogadó bejárathoz.Hol vagyunk? - Hogyan jut ide?

Autóbusszal

A Rákóczi úton haladó 7-es autóbusz-családdal Dél-Buda, valamint a Keleti pályaudvar felôl érkezôknek a ÓE szomszédságában lévô Blaha Lujza téren kell leszállni.

Villamossal

A Nagykörúton közlekedő, a Petőfi hídon és a Margit hídon áthaladó 4 és 6 jelzésű villamosok a Blaha Lujza téren állnak meg. Ha a megállóból nem a gyalogos-aluljáró felé, hanem az ellenkező irányban indulunk el, a gyalogos-átkelőn a Népszínház utca torkolatához, az iskola épületéhez érkezünk. A Nyugati Pályaudvartól a Blaha Lujza tér irányában karunk mindössze 4 megálló.

Metróval

A Metró 2-es számú vonalának megállója van a Blaha Lujza téren, ezért a kar megközelítésére ez a legalkalmasabb közösségi közlekedési eszköz. Közvetlen összeköttetést teremt az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar és a Déli-illetve a Keleti pályaudvar között. A távolsági autóbusz pályaudvarhoz érkezünk, ha a Népstadion megállónál szállunk ki.

A repülőtérről

A repülőtérről városi autóbusszal érhető el a 3-as számú metró végállomása, amelyről át lehet szállni a kar mellett haladó 2-es számú metróvonalra. Házhoz szállító minibusz és az utazást a városközpontba juttató gyors repülőtéri autóbusz egyaránt rendelkezésre áll. Az 1-es és a 2-es számú terminál távolsága 4-5 kilométer, így feltétlenül igénybe kell venni valamely közlekedési eszközt.

A pályaudvarokról

A kar a budapesti pályaudvarokról villamossal, autóbusszal, metróval érhető el, a fentiek szerint. A pályaudvarról házhoz szállító minibusz is igénybe vehető.

Autóval

Autóval a Nagykörúton (Blaha Lujza tér - Nagykörút - Erzsébet körút- és József körút elnevezésű szakaszainak határán helyezkedik el). Az Egyetem megközelítése lehetséges a Rákóczi úton is. Mindkét esetben - a térképvázlaton látható módon - a Csokonai utcába lehet hajtani. (A kar gépkocsibejárata itt helyezkedik el.)

Parkoló

Régi nagyvárosi épületünkben sajnos nem tudunk felkészülni nagyszámú vendégeink autóinak parkolására, ezért a kényelmetlenségért elnézést kérve a nagyobb mennyiségű autó befogadására alkalmas Köztársaság téri parkolót, vagy a közelben lévő parkolóházakat javasoljuk.

Dékáni köszöntő

Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karának dékánjaként egy mindössze öt éve létrejött, de ennek ellenére komoly hagyományokkal rendelkező egyetemi kar nevében köszöntöm honlapunkon a tisztelt látogatót.

Egyetemünk a Budapesti Műszaki Főiskola jogutódjaként 2010. január elsején „született”, a „Bánki” viszont több mint 135 éves múlttal büszkélkedhet: Első jogelődünk, a Budapesti Állami Közép-Ipartanoda alapítására 1879-ben került sor, a több átalakulást követően létrejött Bánki Donát Gépipari Műszaki Főiskola pedig 1969 óta képez a gazdaságban szívesen fogadott mérnököket.

Az elért egyetemi rang és az elismert iparoktatási, majd műszaki felsőoktatási múlt egyaránt kötelez bennünket. Kötelességünknek érezzük, hogy oktatási-nevelési munkánk, kutatás-fejlesztési tevékenységünk úgy feleljen meg a XXI. század kihívásainak, hogy tradícióinkra építve nagy hangsúlyt fektetünk az egyetemes értékekre.

Képzési kínálatunkban keresett és az iparban elismert alap-, mester-, valamint továbbképzési szakok szerepelnek. Remélem, hogy a pályaválasztás előtt álló középiskolás látogató, vagy az ismereteit elmélyíteni és szélesíteni kívánó diplomás kolléga érdeklődését egyaránt sikerül felkeltenünk. Komoly eredménynek tartjuk, hogy karunk oktatói-kutatói meghatározó szerepet töltenek be a 2012 óta működő Biztonságtudományi Doktori Iskolában.

Köztudott, hogy a Bánkin nem könnyű a diplomához vezető út. Következetesen ragaszkodunk ahhoz, hogy a kiadott diploma mögött tudás legyen, aminek a megszerzése csak kemény munka árán lehetséges. Ez az út nehéz, de szép és tartalmas diákéveket jelent. Képzéseink során igyekszünk olyan oktatási-tanulási környezetet teremteni, ahol a diák jól érzi magát, ösztönzést és támogatást kap a szigorú követelmények teljesítéséhez, de egyúttal lehetősége is van arra, hogy tehetségét, kreativitását kibontakoztassa. A kötelező tanórák mellett szakmai és kulturális rendezvények, szakmai körök és versenyek sora várja hallgatóinkat.

Tehetséggondozó programunk keretében azok a kiemelkedő motivációjú diákok, akiknek szakmai érdeklődése túlmutat a tanterv kínálta kereteken, választ kaphatnak olyan szakmai kérdésekre, amelyek a tantárgyakhoz, illetve a mérnöki tudományokhoz kapcsolódnak, de nem részei a tananyagnak, és emellett bekapcsolódhatnak a kar kutatás-fejlesztési tevékenységébe.
A kutatás-fejlesztés területén szerzett tapasztalatunkat, jól felszerelt laboratóriumaink lehetőségeit készséggel ajánljuk fel külső partnereinknek. Intézményünk és az ipar szoros együttműködését meghatározó fontosságúnak tekintjük, a gazdasággal való „együttélés”, a kutatás-fejlesztési tevékenység a korszerű és színvonalas mérnökképzés elengedhetetlen feltétele.

Kedves Látogatónk!

Kívánok Önnek eredményes böngészést honlapunkon, és remélem, hogy ezt a virtuális találkozást személyes kapcsolat is követi. Remélem, hogy hallgatóként, együttműködő partnerként, vagy „csak” barátként személyesen is köszönthetjük Önt a Bánki Kar Népszínház utcai épületében.

Prof. dr. Rajnai Zoltán

Kövessen bennünket facebookon,
csatlakozzon a Bánkisok családjához!
RECCS 2015 VILÁGBAJNOKSÁG
2015. május 22.
TÉSZTAHÍD ÉPÍTŐ HÁZIVERSENY

További részletek...
eredmények
Copyright - Adatvédelmi nyilatkozat - Felhasználás feltételei
Site verzió: v1.9.6 - Az oldal módosításának ideje: 2011.11.15 20:28:31.
Az oldalakkal kapcsolatos megjegyzéseit, javaslatait, problémáit kérjük itt jelezze! Köszönjük!
2021-08-01 19:00:38 (CEST) Unknown line: 0 2 Warning Unknown: write failed: No space left on device (28) 2021-08-01 19:00:38 (CEST) Unknown line: 0 2 Warning Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions)