SzaFARi 2022


Konferencia felhívás

 

A Magyar Fuzzy Társaság és az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kara konferenciát hirdet Szimpózium a Fuzzy Alapú Mérnöki Rendszerekről (SzaFARi 2022) címmel.

A fuzzy alapú rendszerek méltán népszerűek a mérnöki feladatok megoldásában, hiszen képesek intelligens rendszert létrehozva hatékony megoldást nyújtanak komplex, illetve optimalizálási problémák esetén. Képesek nehezen számszerűsíthető adatokkal dolgozni és kezelni az adatokban, valamint a kiértékelésben rejlő bizonytalanságot, pontatlanságot, szubjektivitást.
A szimpózium célja alkalmat adni a hallgatók fuzzy következtetési rendszerekhez kapcsolódó projektmunkáinak bemutatására. A megvalósított feladatok sokfélesége lehetőséget ad a fuzzy megközelítés mélyebb megismerésére, sokszínűségének bemutatására.

A konferenciára benyújtott cikkek a Bánki Közlemények különszámaként jelennek meg.

A vírushelyzetre való tekintettel a konferenciát online formában tartjuk meg. Ennek részleteiről a résztvevők később kapnak tájékoztatást.

 

Témakörök

Az alábbiakban a tervezett témakörök listája szerepel. A lista nem teljes, egyéb témajavaslat is elfogadható, amennyiben a fuzzy rendszerekhez kapcsolódó mérnöki rendszerrel foglalkozik.

Biztonságtechnika
Pneumatika
Minőségbiztosítás
Képfeldolgozás
Informatikai biztonság
Orvosi diagnosztika